Březen: Měsíc čtenářů, tvořivé dílničky a přednášky v knihovně

Krajská knihovna Vysočina připravila na březen bohatý program akcí pro čtenáře všech věkových kategorií, včetně Amnestie pro zapomnětlivé čtenáře, Burza vyřazených knih či přednášky a besedy.

uniweb weby

Knihy a čtení jsou neoddělitelnou součástí našeho života, ať už jsme mladí či starší. V březnu, čtenářském měsíci, Krajská knihovna Vysočina připravila pro své návštěvníky nabitý program plný zajímavých akcí a činností, které osloví milovníky knih všech věkových kategorií.

Čtenářský měsíc bude zahájen vyhlášením Největšího z nejmenších - Čtenáře roku. Hledáme dětského čtenáře, který navštěvuje knihovnu od nejútlejšího věku a věnoval se projektu BookStart – S knížkou do života, který nadále pravidelně čte.

Od 18. do 22. března se uskuteční oblíbená Burza vyřazených knih, která nabídne čtenářům možnost získat starší knihy za výhodné ceny. Navíc se ve středu 20. března koná Amnestie pro zapomnětlivé čtenáře, kdy návštěvníci, kteří vrátí knihy s prodlevou, mohou těžit z prominutí poplatků.

Mladší čtenáři se mohou těšit na řadu zábavných akcí, jako je Čítárnička s Markem Adamczykem 7. března, kde herec předčítá pohádky, či tvořivé dílny Duhové hrátky (6. a 18. března), které rozvíjejí tvořivost. Velikonoční Kraslení s Kamilou Skopovou 28. března naučí děti zdobit vajíčka různými technikami.

Krajská knihovna Vysočina letos slaví 130. výročí svého založení, a k připomenutí této události vyhlásila Čtenářskou výzvu. Každý měsíc má své „narozeninové“ téma a březnové zní: Kniha, která má 130 stran. Volba záleží jen na čtenáři, který si může vybrat mezi tištěnou, audio či elektronickou knihou.

V rámci Národního týdne trénování paměti proběhne 11. března přednáška Trénování paměti, kde účastníci vyzkouší své mozkové kapacity. Po celý měsíc bude k vidění také výstava Holubí dáma ze Žižkova, která se zaměřuje na tvorbu mladé dívky trpící hraniční poruchou osobnosti.

Pro milovníky cestování je připravena beseda s Alenou a Jirkou Márovy o zážitcích z Kambodže, Laosu a Thajska 4. března. Karel Maye a jeho příznivci se mohou těšit na přednášku Jana Kotena, znalce života a díla autora dobrodružných příběhů 15. března. Poslední pondělí v měsíci (25. března) pojednává promítání dokumentárního filmu Moje nová tvář o životě ženy, kterou napadl její bývalý partner.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy