Jihlavské zoo zvyšuje vstupné o 20%

Vstupné v Jihlavské zoo se od dubna zvýší o 20%, důvodem jsou rostoucí provozní náklady. Cena bude 180 Kč pro dospělé a 120 Kč pro děti. Zoo se zaměřuje na vylepšení služeb a prezentaci nových druhů, např. kočkodanů Rolowayových.

uniweb weby

Zvýšení vstupného o dvacet procent se chystá od dubna v Jihlavské zoologické zahradě. Důvodem je pokus o vyrovnání se se stále stoupajícími provozními náklady. Nové ceny vstupného budou 180 korun pro dospělé a 120 korun pro děti. Zatímco dospělí zaplatí o 30 korun více než dříve, děti se musí vyrovnat se zvýšením o dvacetikorunu. Zástupci zoo se ale domnívají, že přes tuto změnu jim zůstanou návštěvníci věrní.

Kromě navyšování cen se zoo zaměřuje na vylepšení služeb pro návštěvníky a prezentaci nových druhů. 'Naším cílem je, aby návštěvníci měli co nejlepší zážitky při návštěvě naší zařízení. Proto se věnujeme udržování a zlepšování naší nabídky,' vysvětlil Jan Vašík, ředitel zoo.

Jednou z novinek na které se mohou návštěvníci těšit je nový výběh pro kočkodany Rolowayovy. Zoo se také zaměřuje na prezentaci dalších šelem, zejména kočkovitých, které jsou v zoo chovány, ale dosud nebyly prezentovány veřejnosti.

Mnohé z těchto zvířat, která jsou chována v západisech zoo zatím neměly možnost být viděny veřejností. „Chceme zlepšit prezentaci druhů, které jsme doposud nedokázali ukázat, a to jsou šelmy,' dodal Vašík.

Navzdory tomu, že se zoo nachází uprostřed města, existují omezení na místa, kde mohou budovat nové expozice. Z tohoto důvodu zoo musí prioritizovat své speciality a omezit jiné aktivity. Letové ukázky dravců a sov, které byly dlouhodobě populární, bohužel kvůli tomu skončily.

Vedle zvýšení vstupného a nových expozic, zoo připravuje také řadu doprovodných a vzdělávacích akcí pro nadcházející sezonu. Například na Velikonoce se chystá Den ptactva, který bude spojen s velikonočním jarmarkem, tvořivými dílnami a hledáním velikonočních vajec.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy