Modernizace silnice v Ledči nad Sázavou

Modernizace silnice II/130, napojící Ledči nad Sázavou na dálnici D1, začne na jaře 2022. Dílo rozdělené do devíti úseků je naplánováno na dvě stavební sezóny. Projekt finančně podpoří Kraj Vysočina téměř 113 miliony Kč, většinou z Integrovaného regionálního operačního programu.

uniweb weby

Hlavní titulek: Z Ledče nad Sázavou k dálnici D1 brzy po novém. Modernizace silnice II/130 začne letos na jaře

Velký infrastrukturní projekt na obzoru: Stavba modernizované silnice II/130, která napojí oblast Ledče nad Sázavou na dálnici D1, se brzy stane skutečností. Tento projekt, v celkové délce přibližně 8,5 kilometru, je plánován na devět úseků a očekává se, že práce na staveništi budou probíhat během dvou stavebních sezón.

První etapa rekonstrukce začne již letos na jaře a potrvá až do konce října. Druhá stavební sezóna proběhne v roce 2025, kdy se uskuteční dokončovací práce. Každý úsek modernizace bude realizován za trvalé uzavírky, což znamená, že všechny dopravně inženýrské opatření budou pečlivě plánovány s ohledem na plynulost dopravy během celého projektu.

Jelikož dojde během stavebních prací k omezení provozu, bude nutné vytvořit objízdnou trasu pro osobní a nákladní automobily. Ta v délce cca 18,6 km povede přes Ledeč nad Sázavou, Světlou nad Sázavou a Humpolec. Změny ovlivní také autobusovou dopravu (VLOD), kdy jednotliví dopravci upraví vedení linek tak, aby byla zachována dopravní obslužnost všech obcí během celého období výstavby.

Modernizaci silnice II/130 finančně podpoří Kraj Vysočina ze svého rozpočtu, kdy na tento účel vyčlení téměř 113 milionů korun. Většina tohoto obnosu bude pokryta dotacemi z Integrovaného regionálního operačního programu.

Ukončení a předání díla je naplánováno na březen 2026, kdy by měla být modernizovaná silnice II/130 zprovozněna a s tím by se výrazně zlepšila dopravní dostupnost mezi Ledčí nad Sázavou a dálnicí D1. Díky této vylepšené infrastruktuře lze očekávat lépe fungující dopravní spojení v tomto regionu a potenciálně tak přispět k rozvoji dalších oblastí jako je cestovní ruch, obchod či průmysl.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy