Nová alternativní trasa pro cyklisty a pěší

Nová alternativní trasa pro cyklisty a pěší nabízí alternativu k frekventované Rynárecké silnici. Nově přístupná stezka pokrývá oblasti jako Pelhřimov, Rynárec, Horní Cerekev a další. Navíc budou v budoucnu vysazeny nové stromy, aby zvýšily zeleň podél trasy.

uniweb weby

Pelhřimov nedávno otevřel novou cyklostezku, která je zatím nejdelší v městě. Tato tříkilometrová stezka vede na jih a spojuje Pelhřimov s Pavlovem. Stezka poskytuje cyklistům a pěším alternativní trasu, která je vede mimo rušnou Rynáreckou silnici. Tento nový asfaltový pruh se táhne podél říčky Bělá a kříží silnici u autobusové zastávky, poskytující spojení do okolních obcí a turistických tras.

Důležitým benefitem je, že lidé mohou nyní cestovat bezpečně a pohodlně do práce nebo za službami, zatímco si užívají přírodní krásy. Zdeněk Jaroš z TOP 09, místostarosta a propagátor cyklodopravy, zdůraznil, že nová stezka zlepšila dostupnost a bezpečnost městské dopravy.

V rámci projektu byla také přemístěna a opravená stará kaplička, která nyní stojí u nové stezky. Součástí vybavení stezky jsou lavičky, odpadkové koše a stojany na kola. Celkové náklady na projekt dosáhly 64,5 milionu korun, přičemž většinu nákladů pokryly dotace.

V budoucnu se plánuje výsadba nových stromů podél stezky, což má zútulnit prostředí a pokračovat v místní tradici výsadby stromů pro nově narozené děti. Další možné trasy pro cyklisty a pěší se zvažují, což ukazuje na rostoucí zájem o cyklodopravu a mikromobilitu v Pelhřimově, jak podotkl David Švec, další z místních propagátorů této formy dopravy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy