Výzva pro mladé, nápady s podporou do 30 tisíc Kč

Mladí lidé z Vysočiny mohou získat podporu na realizaci svých nápadů v rámci nového programu Rady dětí a mládeže kraje Vysočina. Částky 5-30 tisíc korun podpoří projekty ke zlepšení života v regionu.

uniweb weby

Mladí lidé z Vysočiny mohou získat podporu na realizaci svých nápadů! Koordinátorka projektu Ivana Tvrdá z Rady dětí a mládeže kraje Vysočina (RDMKV) sdělila, že v rámci nového programu se bude financovat zajímavé projekty mladých lidí, které přispějí ke zlepšení života ve svém místě. Částky od 5 do 30 tisíc korun budou poskytovány na nejrůznější aktivity, od akcí pro děti, podpory seniorů, zlepšení prostředí ve městě a mnoho dalších.

Chcete získat finanční příspěvek na svůj projekt? Skupina minimálně čtyř lidí ve věku 15 až 26 let má možnost žádat o podporu. Jediným požadavkem je, aby alespoň jeden člen skupiny byl starší 18 let. Projekty bude možné realizovat v období od 1. května do 30. listopadu roku 2024.

Jak se přihlásit a získat finanční podporu? Ivana Tvrdá vysvětluje, že zájemci musí nejdříve zaslat své nápady prostřednictvím internetu. Poté budou pozváni na intenzivní víkendové školení, kde projekty dále rozpracují a připraví prezentaci před komisí, která rozhodne o jejich finanční podpoře.

V minulých letech byly na Vysočině podpořeny desítky úspěšných projektů za téměř tři miliony korun. Mezi ně patří například malé hudební či filmové festivaly, organizace veřejných astronomických hodin, úklid a údržba lesoparku, akce pro děti, taneční soutěže, charitativní běhy či studentské majálesy. 'Aktivity nejsou nijak omezeny a jen velmi málo projektů nesklidilo naši podporu,' dodává Ivana Tvrdá.

Nápady je nutné přihlásit pomocí jednoduchého formuláře na webu https://vysocina.mladezkraji.cz/ do 7. dubna 2024. Více informací o projektu i celkově o RDMKV lze nalézt na facebookových stránkách Mládež kraji - Vysočina, oficiálním webu https://vysocina.mladezkraji.cz/ či přímo u koordinátorky projektu Ivany Tvrdé.

Rada dětí a mládeže kraje Vysočina byla založena v roce 2001 za účelem koordinace neziskových organizací v kraji, podněcování spolupráce mezi nimi a státními orgány a poskytování informací široké veřejnosti. Sdružuje více než 50 000 individuálních členů ve třicítce organizací. V současnosti realizuje také několik dalších projektů, jako je www.volnocasuj.cz, www.tabory-vysocina.cz či www.rdmkv.cz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy