Zastřelený pes: šokující čin myslivce vyvolává otázky!

Štěně bylo nalezeno mrtvé v Petrovicích u Nového Města na Moravě, sele broky po těle. Rodina spustila petici za nalezení a potrestání pachatele. Cílem petice je zpřísnění zákona o ochraně zvířat.

uniweb weby

Dne 19. února bylo v katastrálním území Petrovice u Nového Města na Moravě nalezeno štěně mrtvé u oplocenky. Jeho tělo bylo pokryté broky. Případ si všimla rodina a rozhodla se spustit petici pro nalezení a potrestání pachatele.

Na místě byl zjištěn vyšetřovatel, který shromáždil informace a zahájil šetření. Rodina rovněž odměnou podpořila zveřejnění rysů pachatele na internetu. Zatím nebyl nalezen žádný pachatel nebo svědek, který by mohl poskytnout více informací o tom, kdo stál za střelbou.

Podle majitelky Elišky Žižkové byl její pes Theo na dlouhém vodítku, když si hrál na zahradě u její tety. Následoval nízký průlet stíhaček ke slavnostnímu ukončení mistrovství světa v biatlonu v blízkém Novém Městě na Moravě. Theo se vystrašil a utíkal ze zahrady. Hledání tohoto psa trvalo delší dobu, ale nakonec ho našli mrtev u oplocenky.

Petice za nalezení viníka byla založena Terezou Venglovou. Důvodem založení petice je snaha upozornit na nešťastné události, které se stávají se psy, a snažit se je vyřešit. Cílem petice je, aby byl myslivec, který zastřelil Theu, náležitě potrestán, a také aby příslušné orgány začaly případy zabývat a došlo k úpravě a zpřísnění zákona o ochraně zvířat.

Advokát rodiny, Robert Plicka, zastupuje rodinu ve věci a současně založil spolek Hlas zvířat, který bojuje za změnu zákona o myslivosti. Tento zákon by měl zakázat myslivcům zabíjet psy a kočky. Plicka byl za svou práci na tomto poli oceněn prestižním titulem Právník roku 2018.

Nezisková organizace Hlas zvířat nyní sbírá důkazy a zjišťuje informace, které by mohly vést k dopadení viníka. Tereza Plicka, předsedkyně Hlasu zvířat, vyzývá veřejnost, aby jí zasílala informace, důkazy a svědectví, která by mohla pomoci usvědčit pachatele na e-mailovou adresu robert@hlaszvirat.cz.

Ze strany místních mysliveckých spolků zatím nebyla poskytnuta žádné informace, které by mohly vést k nalezení pachatele. Nicméně předseda Okresního mysliveckého spolku ve Žďáře nad Sázavou Stanislav Cézař odsoudil tento čin a vyjádřil naději, že viník bude dopaden a potrestán.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy