Modernizace železniční tratě Žďársko-Vysočina zahájena

Zahájila se sedmimiliardová modernizace železniční tratě Žďársko-Vysočina. Správa železnic chce do jara 2027 opravit a vylepšit 20 km úsek, poškozený nadměrným provozem. Cílem je zvýšit bezpečnost a komfort cestujících, urychlit provoz a nápravu degradovaných úseků.

0

Dnes

Rekonstrukce oblíbeného koupaliště Polanka

Třebíč zažívá proměnu oblíbeného koupaliště Polanka. Staré betonové bazény a nedostatečné zázemí nahradí moderní rekreační areál. Místo, které je místními milováno, zažívalo pokles zájmu díky zastaralému vybavení.

0

Před 3 týdny

Nové cyklostezky v Taboře na obzoru

Radnice v Táboře plánuje zvýšit podíl cyklistické dopravy na 15 % do roku 2030; nyní je to 4 %. K dosažení tohoto cíle se plánuje vybudování nové cyklistické stezky a dalších cyklistických pruhů, povolení průjezdu cyklistů po chodnících a spuštění sdílených kol s mechanickým i elektrickým pohonem.

0

Před 4 týdny

Porušuje zákazy řízení a ignoruje tresty

Žena na Vysočině opakovaně porušuje zákaz řízení, který má uložený do roku 2026, a odmítá podstoupit testy na drogy či alkohol. Její případy jsou stále otevřené, a policie je vyšetřuje.

0

Před 4 týdny

Vysoké pokuty za ignorování blokového čištění

Nedodržování blokového čištění v jarní a podzimní sezoně může řidiče prodražit. Městské úřady ve Zlíně a Brně zvyšují poplatky za nadzvednutí auta, které je zaparkováno v oblasti připravené na čištění. Pokuty za toto přestoupení jsou nyní nejvyšší v zemi.

0

Před měsícem

Horácké divadlo oslaví 85. sezonu

Horácké divadlo v Jihlavě zahajuje 85. sezónu s pěti premiérami a netradičním mixem kultury a sportu. Vystoupí s inscenací o hokejovém klubu Dukla Jihlava v neobvyklém formátu dokumedií.

0

Před měsícem

Potravinová banka Vysočiny získá více podpory

Kraj Vysočina zvýší finanční podporu potravinové banky o 50 tisíc na celkem 350 tisíc korun kvůli rozvoji činností banky a rostoucím nákladům. Kromě toho kraj pořídí 2500 omyvatelných distribučních tašek za 95 tisíc korun pro potřebné.

0

Před měsícem

Trenér Dukly dostal rekordní trest za rasismus

Trenér Dukly dostal rekordní trest za rasismus - osmiměsíční zákaz trenérské činnosti. Rada se proti rozhodnutí chystá odvolat, tvrdí svou nevinu. Případ znovu otevírá debatu o rasismu v českém fotbale.

0

Před měsícem

Bezemisní zdroje tvoří 74 % zisku Skupiny ČEZ

Skupina ČEZ získala v roce 2020 74 % zisku z jaderných a obnovitelných zdrojů, což ukazuje rostoucí tendenci v české energetice. Společnost plánuje zvýšit podíl bezemisních aktivit na EBITDA na 97 % do roku 2025

0

Před měsícem

Demolice mostu na D1: Omezení a uzavírky čekají řidiče

Demolice mostu na D1 začne 22. března 1+1 pruhem, ale bude úplně uzavřena 24. března v noci. Řidiči budou muset sjet z dálnice a volit objízdné trasy. ŘSD prosí o respektování přechodné úpravy provozu.

0

Před měsícem

Noc divadel v HD_J nabídne hru pro děti a hru pro dospělé

Noc divadel v HD_J nabídne záchrannou misi pro děti a hru pro dospělé, kteří budou hledat tituly 85. divadelní sezóny. Večer zahrnuje doprovodný program, kvíz a vstup zdarma s nutností registrace předem.

0

Před měsícem

Bitcoin míří k novým výšinám

Bitcoin nedávno překonal historické maximum 70 000 dolarů, což vyvolává otázku, zda stojí za to investovat. Růst hodnoty má několik důvodů, jako úspěch bitcoinových ETF a rostoucí celosvětové přijetí digitálních měn.

0

Před měsícem

Nové koleje pro Vysokou školu polytechnickou Jihlava

Vysoká škola polytechnická v Jihlavě (VŠPJ) plánuje stavbu nových kolejí s cílem posílit statut města jako univerzitního centra. Nové a moderní ubytování pro studenty, podpořené Kraje Vysočina, by mělo přilákat více studentů a napomoci rozvoji Jihlavy.

0

Před měsícem

Kvůli absenci očkování proti černému kašli vyloučení žáků nehrozí

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová ujistila, že vyloučení žáků z výuky kvůli absenci očkování proti černému kašli nehrozí. V posledních letech vzrostl počet případů černého kašle v Česku, přestože očkování je povinné.

0

Před měsícem

Šokující incident na ruském lyžařském závodě

20 závodnic s vážnými zdravotními problémy převezeno do péče lékařů. Extrémní povětrnostní podmínky způsobily chaos a paniku na trati, otázky ohledně bezpečnosti a organizace závodu.

0

Před měsícem