Žáci a studenti v Kraji Vysočina odevzdali k recyklaci 5,45 tuny elektra, pomáhají tím snižovat produkci skleníkových plynů a těžbu nerostných surovin

Celkem 5 452 kg vysloužilého elektra odevzdali v loňském roce k recyklaci školáci a studenti z Kraje Vysočina v rámci programu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět. Podle dat společnosti Elektrowin se díky nim podařilo z vybraného elektra získat prostřednictvím recyklace mimo jiné 3 136 kg železa, 111 kg mědi a 137 kg hliníku.

0

Před 3 roky

ElektroEfekt.cz vám nabízí až 7000 Kč zpět při zakoupení kombinace produktů LG

Cashback až 7000 Kč je možno uplatnit na nákup vybraných spotřebičů LG do 31.5.2021

0

Před 3 roky

Lidé v Kraji Vysočina v roce 2020 odevzdali téměř 145 tun baterií, o 5 % se polepšili a jsou suverénně nejlepší v republice

V roce 2020 odevzdali lidé Kraji Vysočina k recyklaci 144 897 kilogramů použitých baterií. Prostřednictvím sběrné sítě společnosti ECOBAT v přepočtu každý obyvatel vytřídil zhruba jedenáct tužkových baterií typu AA a toto číslo je nejlepší v rámci celé republiky. Za Vysočinou následuje Jihomoravský kraj, Hlavní město Praha a Středočeský kraj s devíti bateriemi na obyvatele. Meziročně se množství baterií vytříděných Kraji Vysočina zvýšilo o 5 %.

0

Před 3 roky

Den Země bude letos pouze online

Kvůli současným epidemickým opatřením se na Den Země ve čtvrtek 22. dubna neuskuteční tradiční akce na Masarykově náměstí. Místo toho však Projekt Zdravé město Jihlava, který Den Země v Jihlavě každoročně pořádá, nabízí on-line projekty, které se ochrany životního prostředí týkají.

0

Před 3 roky

Vysočina získala třetí nejvyšší počet hlasů v anketě Kraj mého srdce 2020

V anketě Kraj mého srdce 2020 získala Vysočina třetí nejvyšší počet hlasů po prvním Jihočeském a druhém Jihomoravském kraji. Obdržela tři třetí místa v kategoriích KAM na letní dovolenou – pěší a cyklo, KAM na výlety s dětmi a KAM na koně a koňské stezky.

0

Před 3 roky

Právě vyšlo číslo 1/2021 časopisu Marketing a komunikace

Jeho tématem je Marketingová komunikace. Odborná veřejnost i příznivci marketingu v něm najdou jako vždy zajímavé studie na toto téma, stejně jako zprávy ze světa marketingu, glosy i zpravodajství ze života České marketingové společnosti.

0

Před 3 roky

Služby města Jihlavy se omlouvají za zhoršený vývoz popelnic

Pandemie koronaviru nyní naplno zasáhla odpadovou divizi Služeb města Jihlavy (SMJ). Kvůli osmi nemocným popelářům je možné, že se v některých místech Jihlavy dočasně zhorší vývoz separovaného odpadu.

0

Před 3 roky

Zahájení nové turistické sezóny se prozatím odkládá

Termín zahájení nové turistické sezóny se prozatím odkládá. Památky i muzea a galerie v majetku Kraje Vysočina jsou připraveny otevřít se návštěvníkům, stane se tak však až v okamžiku, kdy pominou přísná epidemiologická opatření a začne jejich postupné rozvolňování.

0

Před 3 roky

Vedení Kraje Vysočina navštíví postupně všechna okresní města. Strategické projekty jako první představila Jihlava

Umožní-li to situace, plánují členové Rady Kraje Vysočina postupně do léta navštívit samosprávy všech pěti okresních měst. Cílem výjezdů má být věcná diskuze nad strategickými projekty měst, představení zájmů kraje ve spádové oblasti a také vlastní komentování priorit nové krajské samosprávy. Tento týden proběhlo dvouhodinové společné jednání Rady Kraje Vysočina a Rady města Jihlavy.

0

Před 3 roky

CNG je díky novým benefitům i dražšímu benzínu ještě výhodnější. Výrazným tempem narostly dodávky bioCNG

Zájem o stlačený zemní plyn (CNG) i loni nadále rostl. Se zdražujícím benzínem se opět zvyšuje cenová výhodnost plynu, přibývají ale také další benefity. Letošní novinkou je 50% sleva na dálniční známku i rozšíření výrazné slevy 2 Kč/kg CNG, kterou podnikatelé budou moci v tomto roce využít již u stovky plnicích stanic, tedy u téměř poloviny.

0

Před 3 roky

Třebíčský instagram v kraji zvítězil

Po loňském hodnocení městských facebookových účtů, kdy ten třebíčský byl druhý nejlepší v České republice, přistoupil Kvalikom k hodnocení městských instagramových stránek. Zhodnoceny jsou aktuálně instagramové účty v rámci jednotlivých krajů.

0

Před 3 roky

Sára Strnadová z Velkého Meziříčí je světovou juniorskou šampionkou ve snowboardcrossu

Velký úspěch na juniorském mistrovství světa v Krasnojarsku si tento týden ve snowboardcrossu připsala rodačka z Velkého Meziříčí Sára Strnadová. V kvalifikaci i ve všech vyřazovacích jízdách byla naprosto suverénní a své vítězné tažení zakončila zaslouženou zlatou medailí. Ke svému mistrovskému výkonu přidala pak ještě ve stejné disciplíně bronz, když s Brunem Tatarkem dojeli v soutěži družstev třetí.

0

Před 3 roky

Tento pátek si na odboru dopravy jihlavského magistrátu nevyzvednete parkovací karty

Kvůli renovaci kanceláří na odboru dopravy jihlavského magistrátu (Tyršova 18) bude ve středu 24. března omezeno vydávání parkovacích karet. V pátek 26. března bude výdej karet zrušen zcela, v příštím týdnu se však obnoví podle standardního režimu.

0

Před 3 roky

Kraj podpoří zřízení republikového výcvikového a vzdělávacího centra pro složky IZS

Krajské zastupitelstvo tento týden souhlasilo s připojením Kraje Vysočina k Memorandu o vzájemné spolupráci při zřízení republikového výcvikového a vzdělávacího centra pro složky integrovaného záchranného systému. To by mělo vzniknout v nevyužívaném vojenském areálu Pístov, který vlastní město Jihlava.

0

Před 3 roky

Od středy se spustí očkování osob s chronickým onemocněním

Osoby s chronickým onemocněním nebo zdravotním stavem s vysokým rizikem těžkého průběhu covid-19 se od 24. března mohou registrovat na očkovacím místě, a to prostřednictvím Centrálního rezervačního systému s použitím unikátního kódu. Ten získají od svého ambulantního specialisty nebo od specializovaného pracoviště. I nadále mohou chronici využít očkování u svých praktických lékařů a ve vybraných centrech vysoce specializované péče.

0

Před 3 roky