Dobrovského ulice uzavřena: 4,5 měsíce rekonstrukce a dopravní omezení

Dobrovského ulice v centru města Brod se uzavře na několik měsíců kvůli rekonstrukci, což ovlivní řidiče, chodce a městskou hromadnou dopravu. Rekonstrukce zahrnuje výměnu vodovodních a kanalizačních řad, povrchů, chodníků, nové veřejné osvětlení a parkovací místa.

uniweb weby

Dobrovského ulice, jedna z nejdůležitějších a nejrušnějších silnic v centru města, se na několik měsíců uzavře kvůli rekonstrukci. Zvýšenou pozornost věnujte objíždění a dopravním omezením a připravte se na nevyhnutelné kolony a komplikace při parkování.

V dohledné době, konkrétně {nastávajícím pondělí}, začnou stavební práce na rekonstrukci Dobrovského ulice, což znamená uzavření jedné z hlavních tepen ve městě pro veškerou dopravu, včetně MHD. Uzavření potrvá nejméně čtyři a půl měsíce, což způsobí značné dopravní komplikace pro řidiče, chodce i uživatele městské hromadné dopravy.

Podle plánů městského vedení budou provedeny výměny vodovodních a kanalizačních řad společností Vodovody a kanalizace, následně město zajistí výměnu veškerých povrchů, položení vozovky a chodníků, vytvoření nového veřejného osvětlení a vybudování nových parkovacích míst. Celková investice se předpokládá na úrovni 70 milionů korun, přičemž dalších 8 milionů ponese společnost VaK.

Rekonstrukce Dobrovského ulice byla plánována již dlouho, avšak její zahájení bylo odloženo až po otevření jihovýchodního obchvatu a uvolnění Masarykovy ulice, která bude nyní sloužit jako hlavní objízdná trasa pro motoristy. To se promítne i do dopravního režimu dalších ulic, jako jsou Boženy Němcové, P. F. Ledvinky nebo B. Kobzinové, kde bude nutné počítat s omezením parkování a provozem ve dvou směrech.

Během rekonstrukce budou některé MHD linky zcela vynechávat centrum města na dobu asi tří týdnů. Cestujícím tak bude nutné počítat s kratšími procházkami mezi náhradními zastávkami umístěnými dále od centra. Městostarostka Marie Rothbauerová uvedla, že dočasná zastávka v Dolní ulici, která nahradí Havlíčkovo náměstí, bude mít dopad i na provoz v těchto ulicích a může zde dojít k nárazovým zácpám.

Změny dopravního režimu a průběhu stavebních prací budou pravidelně aktualizovány a informace budou k dispozici na internetových stránkách města i technických služeb, v MHD vozech a na všech zastávkách. Řidiče také budou mít možnost sledovat postup prací a přizpůsobit své trasy podle aktuální situace.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy