Finští žáci - instalatéři, elektrikáři a tesaři na zkušené v Jihlavě

Květnovou stáží pokračuje dlouhodobá spolupráce SŠ stavební Jihlava s finskou školou ve městě Kangasala nedaleko Tampere. Tentokrát dorazilo do Jihlavy šest finských žáků oborů instalatér, elektrikář a tesař, kteří celý měsíc pracují ve školních dílnách v Heleníně.

uniweb weby

Finští žáci byli po dobu své stáže rozděleni do pracovních skupin společně s žáky z Jihlavy v souladu s jejich oborovým zaměřením a věnovali se jim naši učitelé odborného výcviku. „V části svého programu si finští žáci rozšiřovali své odborné dovednosti ve školních dílnách v Heleníně, jsou však zapojeni i do realizace zakázek, které má naše škola nasmlouvané v rámci produktivní činnosti,“ informoval ředitel SŠ stavební Jihlava Pavel Toman s tím, že stáž nezahrnovala pouze praxi, ale také seznámení s kulturními i historickými památkami Jihlavy. „O víkendu jsme s Finy vyrazili na hrad Roštejn a do Telče a s obchodním ředitelem Jaroslavem Frantálem jsme absolvovali exkurzi ve firmě Böhm – čalouněný nábytek v Jihlavě

První týden pobytu doprovázeli žáky i dva finští učitelé, zbývající čas se o sebe žáci starali sami. „V tomto je podstatný rozdíl v přístupu ke stážím v naší škole a ve finské škole. Naši žáci a učitelé vyjíždějí na stáž do Finska na dva týdny, Finové upřednostňují déletrvající stáže, v našem případě konkrétně téměř na celý měsíc,“ uvedl ředitel SŠ stavební Jihlava Pavel Toman.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.05.2017 08:10




0 +
 

Hlavní zprávy