Očkujte se proti klíšťové encefalitidě a buďte chráněni na 95%

Aktivita klíšťat roste s oteplováním klimatu a šíří se do vyšších nadmořských výšek, což zvyšuje riziko klíšťové encefalitidy. Nejlepší ochranou je očkování, ideálně v podzimních či zimních měsících.

uniweb weby

Roste aktivita klíšťat: s oteplením přibývají a objevují se i ve vyšší nadmořské výšce

Aktuální zprávy ukazuje, že s oteplováním klimatu roste aktivita klíšťat a jejich populace se rozšiřuje do vyšších nadmořských výšek. Tento trend přináší zvýšené riziko klíšťové encefalitidy, což je nebezpečné onemocnění klíšťů, které může mít vážné následky pro zdraví člověka.

Klíšťová encefalitida je závažné virové onemocnění, které může vést k trvalým následkům a dokonce smrti. Proti klíšťové encefalitidě je možné se nechat očkovat, a to ve třech fázích. Očkování poskytuje ochranu v 95% případů a je doporučeno hlavně lidem, kteří tráví mnoho času v přírodě.

Existuje několik způsobů, jak se chránit před klíšťaty. Kromě očkování je důležité nosit vhodné oblečení a používat insekticidy, které klíšťata před nimi odstraší. Pokud se klíště přesto přisaje, je třeba jej odstranit správným způsobem, aby se minimalizovalo riziko přenosu encefalitidy. V případě že někdo cítí příznaky klíšťové encefalitidy, je důležité vyhledat lékařskou pomoc co nejdříve.

Očkování proti klíšťové encefalitidě je zdarma pro ty, kteří splňují určité podmínky. Chcete-li se dozvědět více o tom, jak klíště odstranit správně a kdo má očkování zdarma, poslechněte si reportáž.

Roste aktivita klíšťat s oteplováním jich u nás přibývá a objevují se i ve vyšší nadmořské výšce. Očkování proti klíšťové encefalitidě je nejlepší způsob, jak se chránit před tímto nebezpečným onemocněním. Nečekejte, než bude příliš pozdě, a nechte se očkovat co nejdříve.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy