Dělají čerty a vyrábějí ozdoby. Na Vánoce se chystají i v krajských sociálních zařízeních

Advent je ideálním obdobím, kdy můžete nezištně udělat něco hezkého pro své okolí. Své o tom vědí i klienti a pracovníci krajských zařízení sociální péče a dalších organizací poskytujících sociální služby.

uniweb weby

Už na Mikuláše se klienti Chráněného bydlení převlékli za čerty a pomohli tak s organizací oblíbené akce, kterou pořádá město Počátky. Nadílku si užilo také přes sedmdesát seniorů v Domově Ždírec.


Vedle mikulášských akcí pak k navození předvánoční atmosféry přispěli také obyvatelé Domova Jeřabina v Denním stacionáři Pelhřimov. Ti svými vánočními ozdobami z těstovin, šišek či pomerančů bohatě vyzdobili pelhřimovské Infocentrum.

„Adventní čas je dobou rozjímání a dobročinnosti, v dnešní hektické době je náročné se zastavit a popřemýšlet o hodnotách, které jsou pro nás důležité. Cením si, že si vedení i pracovníci krajských domovů uvědomují význam adventu i Vánoc a snaží se svým klientům vytvořit prostředí pro příjemné prožití svátků,“ poděkoval za jejich práci Pavel Franěk (ANO), náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a neziskových organizací.

Domovy ale ve své snaze nepolevují a před Vánoci připravují ještě další aktivity. Domov bez zámku Náměšť nad Oslavou pořádá v sobotu 10. prosince už druhý ročník Vánočního dobročinného bazaru, kde můžou příchozí zakoupením vánočních dárků přispět na dobrou věc.

Autor: Vendula Kadlecová
Foto: kr-vysocina.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 10.12.2016 08:51




0 +
 

Hlavní zprávy