Pelhřimovská ZŠ Komenského otevřela své dveře

Ve čtvrtek 8. prosince se uskutečnil Den otevřených dveří na Základní škole Komenského 1465 Pelhřimov. Žáci spolu s učiteli si pro návštěvníky školy připravili program, jehož rámci od 9.00 do 14.30 probíhala klasická výuka, kdy se rodiče mohli podívat, jak jejich děti pracují v hodinách.

uniweb weby

„Na celém prvním stupni se žáci učí český jazyk, matematiku a pracovní vyučování v půlených hodinách, což je pro ně velkou výhodou, protože procvičení a zažití učiva a individuální přístup vyučujícího je pro ně mnohem efektivnější. Půlené hodiny mají i děti na druhém stupni, kde je větší počet žáků.  Konkrétně se jedná o předměty český jazyk, matematika a cizí jazyky. Ve skupinách je maximálně patnáct žáků,“ sdělil ředitel školy Martin Skořepa.
Dodal, že den otevřených dveří je velmi přínosný, protože rodiče vidí, jak škola prakticky funguje. „Poznají ji z druhé stránky, ne jenom na třídních schůzkách nebo přes vzkazy v žákovské knížce nebo na webových stránkách školy. Vážíme si toho, že o tuto akci je tradičně velký zájem, protože kromě rodičů a prarodičů školu navštěvují i bývalí žáci či budoucí prvňáčci.“
Odpoledne se mohli návštěvníci dne otevřených dveří seznámit s různými projekty, prezentacemi, tvořivými a sportovními aktivitami (žáci jim předvedli mimo jiné třeba ukázky trav a jejich pozorování mikroskopem, práci v keramické dílně nebo cvičení zumby).

Možnost navštívit školu využili i místostarosta Pelhřimova Josef Koch a vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Městského úřadu Pelhřimov Bohumil Kovanda. Zhlédli výuku českého jazyka ve třetí třídě a výuku anglického jazyka v osmé třídě.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy