Pelhřimovští zahrádkáři nabízí vánoční dekorace i perníčky

Předvánoční atmosféra panuje v Domě zahrádkářů Na Obci v Pelhřimově, kde se koná tradiční Vánoční výstava pořádaná pelhřimovskou organizací Českého zahrádkářského svazu. Malí i velcí návštěvníci si tam mohou zakoupit suché vazby, vánoční dekorace na hřbitov či slavnostní stůl, ale třeba i perníčky nebo produkty jako med, povidla nebo sušené bylinky.

uniweb weby

Vánoční výstava, na které jsou k vidění i ozdobené vánoční stromečky či živé ryby, je otevřena do neděle 11. prosince. Následně se zahrádkáři představí v rámci Zlaté neděle na radnici v neděli 18. prosince.


„Je obdivuhodné, kolik nádherných věcí dokáží zahrádkáři vyrobit,“ řekl starosta města Pelhřimov František Kučera, který si výstavu nenechal ujít v pátek 9. prosince. Od členky zahrádkářské organizace Jaroslavy Kožichové se mimo jiné dozvěděl, že místní svaz má šedesát členů, jejichž věkový průměr je 70 let. „Jsme rádi, že se nám návštěvnost rok od roku zvyšuje. Chodí dospělí, ale i děti z mateřských a základních škol,“ dodala Jaroslava Kožichová.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy