Předčasné vánoční dárky pro děti v Pelhřimově díky sponzorskému daru

Radost a nadšení ze hry byly ve čtvrtek 8. prosince k vidění ve vestibulu Základní školy Krásovy domky Pelhřimov. Konalo se tam totiž slavnostní předání sponzorského daru z akce Běh pro úsměv, který v Pelhřimově pravidelně pořádá Michaela Tulachová. Právě díky této sportovní akci mohlo město Pelhřimov do základních a mateřské školy pořídit sportovní vybavení v celkové hodnotě 39 400 korun.

uniweb weby

„Do mateřské školy jsme za téměř dvacet tisíc korun nakoupili branky, lavičky či míčky na florbal. Za zbytek financí jsme pořídili do základních škol míče, švihadla a věci na florbal jako hokejky, míčky a sítě,“ informoval vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Městského úřadu Pelhřimov Bohumil Kovanda.
Slavnostního předávání se dále zúčastnili místostarosta Pelhřimova Josef Koch, zástupci jednotlivých základních škol zřizovaných městem Pelhřimov a ředitelka Mateřské školy Komenského. Michaela Tulachová, ředitelka závodu a renomovaná výživová poradkyně se slavnosti nezúčastnila kvůli příjemné události – narození miminka.

„Máme před sebou vánoční čas, což je období, kdy se ctí tradice, zdobí se stromečky, dávají se dárky a v Pelhřimově nám vznikla ještě jedna krásná předvánoční tradice, naše školská zařízení jsou obdarovávána díky Michaele Tulachové. Je krásné vidět, že dárky našly své obdarované a budou ku prospěchu věci. Děkuji jí a přeji, aby se jí v činnosti v Pelhřimově dařilo,“ řekl Josef Koch a následně zástupcům školských zařízení předal novou knihu s názvem Procházka Pelhřimovem na pohlednicích 1897-1980.

Město Pelhřimov s Michaelou Tulachovou také v loňském a letošním školním roce zrealizovalo prostřednictvím Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Pelhřimov, za finanční podpory Kraje Vysočina, akci k prosazování zdravého životního stylu do škol s názvem Baštíme s úsměvem. Školáci se tak dozvěděli, proč je důležitý pohyb, pravidelná strava, soutěžili v ochutnávce rozmixovaných ovocných šťáv, kdy podle chuti poznávali jednotlivé druhy ovoce a zeleniny. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.12.2016 14:27




0 +
 

Hlavní zprávy