Nová turistická trasa Veselá

Nová turistická trasa Veselá - Houserovka na Pelhřimovsku je pojmenovaná po herečce Marii Kurandové. Další novinkou je projekt Zdravé srdce s kilometrovým úsekem pro měření tepové frekvence během rychlé chůze na Humpolecku.

0

Před 2 dny

Hala na Polenské nabídne šest dílen pro výuku

Nová hala na Polenské nabídne studentům šest dílen pro výuku na kovoobráběcích strojích a dvě odborné učebny. Součástí je i laboratoř pro elektrikáře. Kraj Vysočina do výstavby investoval cca 42 milionů korun. Budoucnost očekává využití proškolování dospělých.

0

Před 2 týdny

Nájemné bydlení zdražuje

Nájemné byty v Praze a dalších krajských městech se v poslední době zdražily. Byty 2+kk nyní stojí v Praze 19 000 Kč, zatímco 1+kk jsou za 14 000 Kč. Růst cen nájmů je důsledkem různých faktorů na trhu nemovitostí a ekonomiky. Poptávka po nájemním bydlení zůstává vysoká, což zvyšuje ceny.

0

Před 2 týdny

Nové technologie na čištění vody z nádrže Karhov

Obec Studená na Jihočeském kraji investuje do nové technologie na čištění vody kvůli znečištění vodní nádrže Karhov environmentálními změnami a kůrovcovou kalamitou. Předpokládané náklady přesahují 60 milionů Kč.

0

Před 3 týdny

Česko udělalo poslední krok do Ligy mistrů

Český fotbal zaznamenal úspěch, když se dostal na 10. příčku žebříčku UEFA, což znamená přímý postup mistra do základní skupiny Ligy Mistrů v roce 2025/2026. Tento úspěch především dlužíme Viktorii Plzeň, která remizovala s Fiorentinou ve čtvrtek.

0

Před 3 týdny

Podvodník z Jihlavy způsobil škodu 90 milionů korun

10. října 2023 soud rozhodl o případu muže podvodem připravivšího téměř 160 osob o 90 mil. Kč. Muž se plně doznal, jeho rozhodnutí je zatím nepravomocné. Soud kromě vězení uložil zákaz obchodní činnosti na 10 let.

0

Před 4 týdny

Sucho narůstá - vegetace je o měsíc napřed

Vegetace roste rychleji kvůli předčasné odtávání sněhu a vysokým teplotám v České republice. Stromy a rostliny odebírají vodu o měsíc dříve, než je obvyklé, což zvyšuje riziko sucha, pokud nezačne pršet intenzivněji.

0

Před 4 týdny

Česká zemědělská půda je plná pesticidů

Zemědělská půda v Česku je znečištěná pesticidy z minulosti, ukazuje výzkum Mendelovy univerzity. Pesticidy, některé i zakázané v EU, ovlivňují biodiverzitu a zdraví lidí. Vědci varují o nelegálním použití pesticidů a agrochemikálií.

0

Před 4 týdny

Projekt "Jsem zpět" předal třístou repasovanou myčky

Projekt "Jsem zpět" dosáhl milníku předání 300 repasovaných elektrospotřebičů v Kraji Vysočina. Myčka nádobí s číslem 300 byla předána Potravinové bance Vysočiny.

0

Před 4 týdny

Rekonstrukce zámku v Nových Syrovicích

Rekonstrukce zámku v Nových Syrovicích proběhne za provozu domova pro osoby se zdravotním postižením, který zde sídlí. Práce budou zahrnovat odstraňování vlhkosti zdiva, opravu fasád a střechy či výměnu oken. Rekonstrukce stojí 9,8 milionů korun a potrvá přibližně rok.

0

Před 4 týdny

Hudební relaxace: Klíč k duševnímu zdraví a harmonii

Muzikoterapeutická relaxace s Mgr. Svatavou Drlíčkovou nabízí inovativní přístup k dosažení hluboké relaxace prostřednictvím hudby a vibrací. Tato metoda podporuje duševní zdraví, rozvíjí komunikační dovednosti a seberealizaci.

0

Před měsícem

Rychlostní rekordman Velikonoc

Během velikonočního víkendu zastavila česká policie tři řidiče, kteří překračovali povolenou rychlost o více než 115 km/h. Policisté mohou řidičům takovou rychlostí na místě ihned zabavit řidičské průkazy a uložit pokuty až 25 000 Kč.

0

Před měsícem

MotoGP součástí Formule 1 ?

Jednání o akvizici MotoGP probíhá, aby se stalo součástí Formule 1. Tento krok by mohl stát více než 100 miliard korun a znamenal by sjednocení obou motoristických soutěží pod jednou vlajkou.

0

Před měsícem

Obnova Mariánského sloupu

Středoevropané pokračují v tradici Mariánských sloupů. V Dolní Jablonné obyvatelé sami vybudovali sloup jako připomínku 100 let hasičského sboru. Sloup má být vztyčen v květnu, u příležitosti svátku patrona kaple sv. Floriána, v očekávané návštěvě biskupa.

0

Před měsícem

Messi neplánuje opustit hřiště

Fotbalová hvězda Lionel Messi promluvila o konci kariéry a vznesla bouři na webu. Messi ujišťuje, že neplánuje opustit hřiště a chce pokračovat, dokud bude schopen hrát na vysoké úrovni.

0

Před měsícem