Miliónová rekonstrukce čeká Jihlavské krematorium

Jihlavské krematorium, jediné svého druhu v kraji Vysočina, bude podrobeno rozsáhlé rekonstrukci. První fázi, kde se provede zateplení nad obřadní síní, by měla stát 3,1 milionů korun. Během oprav budou poslední rozloučení probíhat v kapli centrálního jihlavského hřbitova.

uniweb weby

Generální oprava jihlavského krematoria bude probíhat v řadě fází, během kterých dojde mimo jiné také k zateplení střechy objektu, jak nám sdělil tiskový mluvčí jihlavských městských služeb Martin Málek.

Krematorium v Jihlavě je jediné svého druhu v Kraji Vysočina a poskytuje své služby pro širokou regionální oblast. Každý měsíc se zde provádí mezi 140 až 180 kremačních procesů. Krematorium bylo uvedeno do provozu v roce 1976 a stojí nyní před rozsáhlou rekonstrukcí.

Podle Málka, hodnota první části plánovaných oprav, která zahrnuje zateplení nad obřadní síní, je odhadována na 3,1 milionu korun. 'Během rekonstrukce budou muset všechny obřady probíhat v kapli centrálního jihlavského hřbitova. Děkujeme pozůstalým, pohřebním službám a občanům za jejich porozumění a podporu během této doby,' uvedl Málek.

Však kapacita hlavní kaple na jihlavském hřbitově je omezená. 'Během větších pohřbů bude mít část účastníků obřadu bohužel jen stání venku. Je to logistická výzva, ale jsme připraveni a očekáváme, že doba obřadů se během dnů prodlouží,' dodal Málek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy