Fotbalové soutěže v polovině, Meziříčí atakuje postup do 2. ligy

Fotbalisté Velkého Meziříčí za sebou mají skvělý podzim, ve třetí lize totiž přezimují na druhé pozici, Třebíč je zatím desátá.

uniweb weby

V nejvyšší českých fotbalových patrech Vysočinu reprezentuje jen Jihlava, kromě ní v elitních dvou ligách žádný jiný regionální celek není. Už příští rok by se to ale mohlo změnit. Na postup do druhé nejvyšší české soutěže totiž útočí Velké Meziříčí.

To v šestnácti podzimních zápasech devětkrát vyhrálo, dvakrát remizovalo a pětkrát prohrálo a s devětadvaceti body mu aktuálně patří druhá pozice. Vede Uničov, na který však hráči Velkého Meziříčí ztrácí jen dva body.

Druhý tým z Vysočiny ve třetí lize – Třebíč – si taky nevede špatně. Na podzim sedmkrát vyhrál a šestkrát prohrál a aktuálně je desátý.

Tuto dvojici ve třetí nejvyšší české soutěži další celek z regionu v příští sezóně doplní jen sotva. V divizi je totiž z vysočinských týmů nejlepší Polná, které aktuálně patří sedmá pozice. Polenští ale na vedoucí Hodonín ztrácí dvacet bodů.

Další celky z Vysočiny si budou muset spíš dávat pozor, aby z divize nevypadly. Velká Bíteš je po podzimu devátá, Stará Říše desátá, Žďár nad Sázavou jedenáctý, Bystřice nad Pernštejnem dvanáctá, Pelhřimov čtrnáctý a Vrchovina patnáctá.

V krajském přeboru – tedy v páté nejvyšší české soutěži – má zatím k postupu nejlépe nakročeno Ždírec nad Doubravou, na který má po podzimu minimální ztrátu druhý Havlíčkův Brod.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
18.11.2016 19:28




0 +
 

Hlavní zprávy