Podzimní setkání nevidomých a slabozrakých v Pelhřimově

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých (SONS) ČR, zapsaný spolek oblastní odbočka Pelhřimov uspořádala v úterý 22. listopadu v restauraci Popovice v Pelhřimově tradiční Oblastní shromáždění pro své členy a jejich průvodce.

uniweb weby

Slavnostního zahájení se za město Pelhřimov ujal místostarosta Josef Koch. „Aktuálně sdružujeme 25 členů z celého bývalého okresu Pelhřimov. Setkáváme se vždy dvakrát do roka – na jaře a na podzim. Naše členy tímto způsobem informujeme o novinkách, hospodaření naší odbočky a o dalších důležitých věcech,“ sdělila Karla Strejčková, která v čele pelhřimovské organizace stála rovných 34 let. V úterý byla členy zvolena nová předsedkyně Ivana Karašová.

„Chceme, aby o nás lidé věděli, proto jsme letos například uspořádali v Městské knihovně v Pelhřimově výstavu pomůcek pro zrakově postižené. Na některé věci jsou příspěvky od České správy sociálního zabezpečení, jiné si musíme doplácet. Je to různé, vždy záleží na ceně a stupni postižení,“ dodala Karla Strejčková.

Posláním organizace SONS je sdružovat nevidomé a jinak těžce zrakově postižené občany a hájit jejich zájmy a dále poskytovat konkrétní služby vedoucí k integraci takto postižených občanů do společnosti. „Pokud člověk chce, jde vše, sice je to pro nás těžší, ale jde to, a navíc je dnes tolik pomůcek, které nám hodně ulehčí život,“ uzavřela Karla Strejčková.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.11.2016 15:42




0 +
 

Hlavní zprávy